Sestavte si svou zeď a ušetřete za gabionové koše!

visibility5148 Zhlédnutí list V: Tipy a triky

Gabionový koš všech možných rozměrů je základní stavební jednotkou každého projektu, kde se gabiony vyskytují. Následující článek Vám ukáže, jak můžete na eshopu ušetřit při nákupu gabionových košů. Na první pohled možná vypadá náš modulární systém složitě, věříme ale, že Vám trocha čtení za následnou úsporu určitě bude stát.

U koše si běžně připlatíte

Všude možně na internetu můžete zakoupit gabionový koš se vším všudy, tedy i se všemi šesti stranami. Tady je ale malý háček. Pokud budete koše stavět do řady za sebou nebo do patra, při stavbě si všimnete, že některé přilehlé strany budete mít dvakrát. Zdvojením stran ovšem žádné pevnosti navíc nedocílíte a Váš projekt se Vám bude nejen prodražovat, ale navíc ještě hůře realizovat.

Gabionové koše by měli být vzájemně provázané. Konec prvního koše tvoří začátek druhého a víko koše v prvním patře tvoří dno koše v patře druhém.

Modulární systém košů

U poptávky, kde nám napíšete rozměry zdi a my Vám je počítáme přesně na míru samozřejmě postupujeme tak, abyste neměli žádnou stranu zbytečně dvakrát. Na eshopu však řešení tohoto problému doposud chybělo. Máme pro Vás řešení!

Nově jsme vytvořili u každého námi nabízeného koše více variant produktu. Konkrétně to jsou:

  • Gabionový koš „ÚVODNÍ“ (základní/kompletní)
  • Gabionový koš „NAVAZUJÍCÍ“
  • Gabionový koš „ÚVODNÍ – DO PATRA“(sloupkový)
  • Gabionový koš „NAVAZUJÍCÍ – DO PATRA“

Gabionový koš „ÚVODNÍ“ (základní/kompletní)

Toto je gabionový koš jak jste jej znali doposud. Součástí jsou všechny strany i spojovací prvky potřebné ke smontování kompletního koše. V našem modulárním systému je právě toto první koš, kterým začínáte. Úvodní koše jsou také vhodné pokud je chcete stavět samostatně, jako solitéry.

Kvůli přehlednosti si ukážeme každý koš na stejném příkladu. Pokud budeme mít zeď o třech patrech, každé s rozměry 0,5 x 0,5 x 5 metrů (výška x šířka x délka). Bude tento koš (50x50x100 cm) v naší objednávce pouze jednou viz. níže.

Gabionový koš „NAVAZUJÍCÍ“

Jak nám napovídá název, tento typ koše bude tvořit veškeré další koše spodního patra. Pokud bychom chtěli vytvořit nějaké obecné pravidlo, můžeme říci, že počet těchto košů bude odpovídat počtu metrů zdi -1. V našem případě tedy budou pouze čtyři. Máme pět metrů dlouhou zeď, ale již máme úvodní koš. Navazující tedy budou pouze čtyři. Opět můžeme sledovat na kompletním schématu nebo na obrázku pod tímto odstavcem.

Gabionový koš „ÚVODNÍ – DO PATRA“(sloupkový)

Tento koš volíme na začátek každého patra, které není první. Koš neobsahuje dno, jelikož to je tvořeno víkem koše pod ním. Použít jej můžeme tedy jako začátek druhého, třetího až x-tého patra nebo třeba jako sloupek.


Gabionový koš „NAVAZUJÍCÍ – DO PATRA“

Koš, který označujeme jako „NAVAZUJÍCÍ-DO PATRA“ je posledním, se kterým se ve své objednávce setkáte. Těchto košů použijete pravděpodobně nejvíce. Patří totiž v řadě za koš „ÚVODNÍ-DO PATRA“, u každého patra, kromě toho prvního. Tedy náleží do druhého, třetího, čtvrtého až x-tého patra. Dobrá zpráva je, že tento koš bude ten nejlevnější, jelikož nemá dno a jednu krajní příčku. Kam jej umístíme, můžete vidět na obrázku pod tímto odstavcem.

Víme, že tento systém košů vypadá složitě. Věříme však, že je to další krok na našem eshopu a že ušetřené peníze budou čím dál více zákazníků motivovat k jejich nákupu. 

Na konec tohoto článku jsme pro Vás připravili několik případových studií, které by Vám mohli pomoci lépe pochopit náš modulární systém.

Ukázkové příklady

Příklad 1.

Chceme si postavit plot (zeď) dlouhý 5 metrů (500 cm), vysoký 1,5 metru (150 cm) a hluboký 0,3 metru (30 cm). Vzhledem k tomu, že se jedná o plot k domu a chceme použít sypaný typ plnění, vybrali jsme si oko 10×5 centimetrů. Jelikož plot sypeme, můžeme si vybrat zda budeme chtít dvě patra nebo tři. Dejme tomu, že jsme si vybrali první možnost a plot rozdělíme na patra vysoká 100 a 50 centimetrů. Jednoduchý nákres viz. obrázek níže.

Gabionový koš 100x30x100(V x Š x D) ÚVODNÍ – 1x

Gabionový koš 100x30x100 NAVAZUJÍCÍ – 4x

Gabionový koš 50x30x100 ÚVODNÍ – DO PATRA – 1x

Gabionový koš 50x30x100 NAVAZUJÍCÍ – DO PATRA – 4x

Příklad 2

Máme zeď dlouhou 10 metrů, u které budeme skládat mozaiku. První patro chceme udělat z košů 100 x 100 x 100 cm a na něj chceme druhé patro z košů 50 x 50 x 100 cm. Potřebovat tedy budeme:

Gabionový koš 100x100x100 ÚVODNÍ – 1x

Gabionový koš 100x100x100 NAVAZUJÍCÍ – 9x

Gabionový koš 50x50x100 ÚVODNÍ – DO PATRA – 1x

Gabionový koš 50x50x100 NAVAZUJÍCÍ – DO PATRA – 9x

Příklad 3

Máme plot se sloupky. Plot bude dlouhý 5,5 metru. Bude mít tři sloupky dlouhé 0,5 metru, které mezi sebou budou mít rozestupy 2 metry na plotové dílce. Podezdívka bude vysoká 0,5 metru a sloupky bychom chtěli do výšky 1,5 metru od země. Plot budeme sypat. Použijeme oko 10×5 s tím, že podezdívka bude tvořit jedno patro a sloupky budou složeny ze dvou pater vysokých 0,5 metru. Potřebovat budeme:

Na podezdívku:

Gabionový koš 50x50x100 ÚVODNÍ – 1x

Gabionový koš 50x50x100 NAVAZUJÍCÍ – 4x

Gabionový koš 50x50x50 NAVAZUJÍCÍ – 1x

Na sloupky:

Gabionový koš 50x50x50 ÚVODNÍ – DO PATRA(sloupkový) – 6x

Pokud si nebudete jistí, napište nám do poznámky k objednávce rozměry své zdi nebo její krátký popis a my Vám objednávku rádi zkontrolujeme.

Těšíme se na Vaše objednávky! Nakupovat gabionové koše můžete zde.

Zanechte komentář

Komentáře musí být nejprve schváleny před jejich publikováním.
Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec